Barcelona slår Getafe för att ryta tillbaka till LaLiga-titelloppet

Comments · 170 Views

Barcelona trja besegrade Getafe med 4-0 fr att ta sig upp till andraplatsen i LaLiga eftersom Raphinhas tidiga slag fick bollen i rullning p en bra dag fr Xavi Hernandez lag, som flyttar till inom fem pong frn Real Madrid i toppen av tabellen. Jag frvntar mig inte att Getafe kommer att ge mycket av ett motstnd mot katalanerna p Estadi Olimpic Lluis Companys, och det var precis vad som hnde nr den brasilianske yttern gav hemmalaget ledningen efter 20 minuter.
En direkt boll ver toppen frn BilligaFotbollstrjorBarcelonas hgerback skickade Raphinha igenom p ml efter en vltajmad lpning, och frn kanten av straffomrdet skt han lgt in i mlvaktens hgra hrn fr att ge sin sida ledningen medan hans fina form fortstter. . Barcelona dominerade sedan halvleken och samlade p sig mnga chanser att utka sin ledning samtidigt som de knappt tillt Getafe ngonting. Trots det kunde de inte lgga spelet bortom Madrid-regionen, och de gick in i halvtid med en 1-0-ledning.
Men den andra halvleken skulle inte vara en liknande historia och det tog bara tta minuter fr dem att dra nytta av sitt vervldigande spel nr Joao Felix frdubblade frdelen efter en snabb kontring som fick Fotbollstrjor med tryckBarcelona ka p planen p ngra sekunder. Den sista bollen satte Andreas Christensen, mittbacken, igenom p ml och han placerade klokt bollen ver mlytan fr att den 24-rige Felix skulle sl hem frn olst hll och gra 2-0. blev nnu stare nr de Jong gjorde trean p timmen. Mercurialen Raphinha fick en assist att g med sitt ml nr han sprang p en genomgende boll. Men brasilianaren insg smart att chansen var borta fr honom nr mlvakten rusade ut, och passade lugnt bollen till hollndaren s att han kunde stta in ett tomt ml fr att frsegla vinsten.
Lopez avrundade sedan matchen genom att volleya hem efter att Getafe-mlvakten gjort en dlig rddning frn en lg insats i matchens dende gld, vilket gjorde det till en 4-0-vinst och ett meddelande till alla runt Barcelona att de r hr fr att stanna kvar. Real Madrid trja 2024 leder fortfarande vgen i LaLiga trots segern fr Barcelona, eftersom de har ett vertag p fem pong (62 till 57) ver sina rivaler. Vrt att notera r dock att Real Madrid har en match i handen.Barcelona, under tiden, avstter Girona fr att bli tva nr fiskens formnedgng fortstter, ven om Girona fortfarande har en match kvar och kan g tillbaka till andraplatsen med en seger ver Rayo Vallecano mndagen den 28 februari.